Steun ons en help Nederland vooruit

Marjan Bierema

Bestuurslid

Rottum

Wie ben ik

In de stad Groningen geboren, opgegroeid op het Hogeland in Rottum. In Usquert ben ik naar de basisschool geweest en even later heb ik de HAVO in Warffum afgerond. Daarna ben ik naar de stad Groningen verhuist voor mijn studie. Opgroeien in een klein dorpje is heerlijk, met het echte ons kent ons gevoel en iedereen die elkaar groet en even een praatje maakt. Toch kriebelde het bij mij om ook eens buiten het dorp te gaan kijken, te verkennen en te reizen, wat ik tot nu toe al veel heb mogen doen.

Elke keer naar een periode in het buitenland is het heerlijk om weer terug te zijn op het Hogeland, genieten van de weid gestrekte vlaktes, de mensen en de nuchtere Groningse mentaliteit. En wat is het heerlijk om het Hogeland als thuisbasis te hebben en vanuit daar de wereld te kunnen verkennen.

In het buitenland heb ik veel nieuwe dingen geleerd en inzichten gekregen in hoe andere landen het op politiek vlak aanpakken. Ook heb ik altijd al een interesse gehad voor politiek, mee praten over beleid en bestuurlijke activiteiten, dit heeft mij in 2016 doen besluiten om lid te worden van D66.

Ook met het oog op de verkiezingen in 2017 vond ik dat het tijd werd om in actie te komen en mijn stem te laten horen. Voornamelijk om als jongere generatie iets te gaan betekenen vond ik erg belangrijk. Omdat bij de verkiezingen (in Amerika) en het referendum (in Engeland) is gebleken dat de oudere generatie grotendeels de richting van het land bepaald heeft vanwege jongeren die (te) weinig betrokken waren. Hierdoor vond ik dat het tijd was om actief te worden.