Steun ons en help Nederland vooruit

zondag 23 februari 2020

Valentijnstaart het Hogeland naar Colourful Hogeland

Op vrijdag 14 februari, Valentijnsdag, heeft D66 Hogeland de vrijwilligers van Colourful Hogeland in het zonnetje gezet met de traditionele D66-Valentijnstaart. De vrijwilligers van het bestuur en de Werkgroep Eten waren aanwezig. Jenny van der Werf had de vrijwilligers niets vertelt over de taart, de aanwezigen waren echt verrast.

Colourful Hogeland heeft als doel met verschillende activiteiten mensen met en zonder migratie achtergrond met elkaar te verbinden. Het bestuur draagt dit gedachtegoed ook uit buiten de gemeentegrenzen van het Hogeland. Jenny van der Werf zegt: “Trots en talent delen.” Ze kan oprecht trots zijn op alle vrijwilligers en deelnemers. Dat enthousiasme van haar is aanstekelijk.

Er zijn veel verschillende activiteiten bij Colourful, sportieve, educatieve, smaakprikkelende en helpende hand biedende. Schaatsen, naailes, presentaties geven, financieel/budget begeleiding, etc. Een andere vrijwilliger vertelt dat de beeldvorming ten aanzien van nieuwkomers verkeerd is en ergert zich daar aan. Hij geeft aan dat geen enkele nieuwkomer een complete inrichting krijgt. Een nieuwkomer kan een lening afsluiten om een inrichting te bekostigen. Maar uiteindelijk moet deze lening worden terug betaald in termijnen.

Bent u ook enthousiast en nieuwsgierig geworden, kijk eens op de website https://www.colourfulhethogeland.nl/

Een inhoudelijk gesprek met de mensen van Colourful Hogeland aan een landelijke talkshowtafel zou motiverend zijn. Welke redactie grijpt deze kans?

colourful Hogeland