Steun ons en help Nederland vooruit

donderdag 28 juni 2018

Bijeenkomst verkiezingsprogramma PS

Zaterdag, 30 juni 2018 in Groningen

Wat moet er in het verkiezingsprogramma van D66 voor provinciale staten komen? Heb jij inbreng voor de thema’s ruimtelijke ordening, duurzame bereikbaarheid en openbaar vervoer? Kom langs en vertel…

De provinciale verkiezingen komen eraan en dus is de programmacommissie begonnen met het vergaren van informatie en goede ideeën voor het programma waarmee we in maart 2019 een mooi resultaat willen behalen. We organiseren de komende tijd drie bijeenkomsten om samen met jullie input op te halen voor dat programma.

Aanstaande 30 juni vindt de eerste bijeenkomst plaats met als onderwerpen:
‘Ruimtelijke Ordening en Mobiliteit’
Jullie zijn van harte welkom om met de programmacommissie hierover van gedachten te wisselen. Hoe houden we het platteland bereikbaar? Kunnen we mobiliteit combineren met leefbaarheid, veiligheid en duurzaamheid? Hoe kunnen we windturbines en zonneweides inpassen in het mooie Groningse landschap? Wat vinden we eigenlijk van het bezorgen van pakjes met drones? Een greep uit de vragen die aan de orde kunnen komen bij het samenstellen van nieuwe verkiezingsprogramma.

We zullen in gesprek gaan met Taede Tillema (hoogleraar Transportgeografie van de Rijksuniversiteit Groningen) en Peter Gerrits (voorzitter D66 platform Ruimte & Mobiliteit).

Kortom, de bijeenkomst van 30 juni is een mooie gelegenheid voor zittende en toekomstige gemeenteraadsleden en provinciale statenleden en onze gedeputeerde om samen met onze leden de accenten te bepalen voor nog eens vier jaar D66 mede aan het roer in de provincie Groningen.

We beginnen de middag met een aantal sprekers die hun licht laten schijnen over deze thema’s en daarna gaan we aan de hand van een aantal stellingen met z’n allen aan de slag om de basis te leggen voor het programma.

Thema’s: Ruimtelijke Ordening en Mobiliteit
Tijdstip: zaterdag 30 juni, 15.00 tot 18.00 uur
Locatie: Doopsgezinde Kerk, Boteringestraat 33, Groningen
Koffie en thee bij binnenkomst en in de pauze inbegrepen, drankjes bij de borrel svp cash afrekenen.

Na de zomervakantie volgden nog twee bijeenkomsten: op 8 september in Noord-Groningen over de thema’s milieu, energietransitie, klimaat en economie en 15 september in Veendam over cultuur, monumenten, vitaal platteland en natuur.

Met vriendelijke groet namens de programmacommissie,

Anton Augustijn en Marjan Brouwers

Vragen? Neem gerust contact op met: Anton Augustijn: augustijn.d66@gmail.com of telefonisch: 0650642055.