Steun ons en help Nederland vooruit

vrijdag 8 juni 2018

Bestuur D66 Noord-Groningen is ongelukkig met uitkomst gasdebat

Op 7 juni is er in de tweede kamer een debat geweest met minister Eric Wiebes over de versterkingsoperatie in Groningen. D66 Noord-Groningen heeft in de aanloop daarnaartoe intensief contact gehad met D66 tweede kamerlid Rob Jetten, die woordvoerder is op het gebied van mijnbouwschade. Insteek van ons was en is geen vertraging meer op de versterkingsoperatie. Ten eerste is er sprake van niet nakomen van gemaakte afspraken. In het kader van herstel van vertrouwen van de inwoners van het gasgebied is dit vijf stappen terug. Ten tweede betekent de “stand stil” dat niet alleen de bewoners van 1588 woningen langer in onzekerheid zitten, maar dat ook de inspecties en versterking van de nog niet aangepakte huizen vertraging oplopen.

Rob Jetten heeft de minister niet gesommeerd zijn versterkings-stop op te heffen. Dit vindt het bestuur een gemiste kans. Hij heeft wel aangegeven dat er na 1 juli direct duidelijkheid moet zijn en dat de versterkingsoperatie dan weer onmiddellijk opgepakt moet worden. Wij gaan hem aan zijn woord houden.