Steun ons en help Nederland vooruit

donderdag 11 januari 2018

Wat de politiek moet doen na 8 januari

Op 8 januari 2018 om 15.01 uur is Groningen weer opgeschrikt door een beving van 3.4 op de schaal van Richter. Deze beving komt na een periode met veel kleine bevingen. De Groninger bevolking dacht dat het wat rustiger werd in de ondergrond maar is ruw wakker geschud uit deze droom. Ondertussen wordt er al 10 maanden gesteggeld over een schadeprotocol en nieuwe schademeldingen worden niet in behandeling genomen. Dit kan zo niet langer! Niet alleen is er veel schade aan onroerend goed, maar steeds meer mensen lijden ook psychisch onder de aardbevingen. Vooral na de laatste klap hakt dat er bij veel mensen in.

De politieke partijen in dit gebied moeten nu zo snel mogelijk hun Haagse vertegenwoordigers die over gaswinning gaan naar dit gebied roepen om zelf de stemming in het veld te “proeven”. Mensen die het gebied willen verlaten moeten in de gelegenheid daartoe gesteld worden. Een ruimhartige opkoopregeling is een must. Ook dient direct de afhandeling van schade weer ter hand genomen te worden. Het stagneren hiervan is beschamend en niet meer aan de Groningers te verkopen.

Laat dit niet verworden tot een verkiezingsactie. De toekomst van Groningen is veel belangrijker dan partijpolitiek.